Viljandi Muuseum - Näitused - Ajutine näitus - Toimunud näitused -
OTSI
Uudised
Näitused
Muuseumitunnid
Kogud
Teenused
Kontaktandmed
Lugemisvara
Väljaanded
Muuseumipood
Ametlik teave
Teised kohad
Tagasiside
Uudiskiri
In English


» Avaleht » Näitused » Ajutine näitus » Toimunud näitused  

August Pulst 125
Viimati muudetud: 08-09-2015

Muuseumi näitusetoas 5. juulist – 5. septembrini 2015

August Pulst 125

Stendinäitus annab ülevaate kunstniku, vanavarakoguja ja muuseumientusiasti August Pulsti elust ning mitmekesisest tegevusest. See jutustab Pulsti lapsepõlvest, õpingutest ja tööst vanavarakogujana, kuidas kogumisretkedel sai alguse tema tutvus vanade külapillimeestega ning algas tema tegevus rahvamuusika propageerijana ning rahvamuusikute ringreiside korraldajana. Näitus kajastab ka Pulsti tegevust kunstnikuna ning tema pärandiga seotud tegevusi tänapäeval.

Vaade näitusele

Külastaja saab näitusel oma nutiseadmesse tõmmata ja kuulata rahvamuusika helinäiteid. Näitusega kaasneb ka mõistatusmäng ning tutvuda saab Eesti muuseumide 2014. aasta parima teadustrükise auhinna saanud Krista Sildoja raamatuga „Äratusmäng uinuvale rahvamuusikale. August Pulsti mälestusi“. See raamat on nagu tuntumate külamuusikute leksikon, mis on pikitud vanaaegse mahlaka kõnepruugi ning koomiliste situatsioonide kirjeldustega.

Näituse koostanud Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi asutamisest möödus läinud aastal 90 aastat ning August Pulst oli selle muuseumi asutaja ja arendaja.

Näituse koostasid Risto Lehiste ja Mari Mae ning kujundas Kadi Pajupuu.

Näitus jääb avatuks kuni 5. septembrini. Muuseum on suvehooajal avatud iga päev kell 1118. 

Ootame pärimusmuusika festivali külalisi sooduspiletiga (1 €) muuseumi külastama. Soodustus kehtib festivali käepaela ettenäitamisel. 

Lisalugemist: August Pulsti õpistu; Wikipedia artikkel August Pulstist.


Johan Laidoneri plats 10, 71020 Viljandi · info@muuseum.viljandimaa.ee · tel 433 3316, 433 3663, 433 3664 OK Interactive