Viljandi Muuseum - Näitused - Ajutine näitus - Toimunud näitused -
OTSI
Uudised
Näitused
Muuseumitunnid
Kogud
Teenused
Kontaktandmed
Lugemisvara
Väljaanded
Muuseumipood
Ametlik teave
Teised kohad
Tagasiside
Uudiskiri
In English


» Avaleht » Näitused » Ajutine näitus » Toimunud näitused  

Minu veetlev vanaema
Viimati muudetud: 28-08-2009
Muuseumi näitusetoas 3. aprillist kuni 6. septembrini 2009

Minu veetlev vanaema

Näitus esitab kogutud esemete vahendusel – fotod, dokumendid, ehted, rõivad, nipsasjakesed, käsitööesemed jm –  Viljandimaal elanud ja elavate naiste elulugusid. Meie vanaemad on olnud noored ja veetlevad naised, kes väärivad seda, et neid mäletaks nii nagu nad olid oma elu kõige kaunimatel aastatel.

Vaade näitusele

Juuni keskpaigani avatuks jääva näituse koostasid Tiina Jürgen ja Ebe-Triin Arros.
Lisainfo: Tiina Jürgen, tel 433 3664.

Vaade näitusele

Viljandi muuseumi näitusemaja on külastajatele avatud K-P 10-17.

Vaade näitusele

Kogumistöö näituse tarvis kestis novembrist 2008 kuni märtsini 2009. Meedia kaudu pöörduti üldsuse poole palvega tuua meile oma vanaemade kohta materjale ja esemeid perioodist 1900–1950. Üleskutsele vastas 35 inimest. Toodi fotosid, dokumente, tarbeesemeid, käsitöid, tekstiile, rõivaid, jalanõusid, mitmesuguseid töövahendeid, ehteid jne. Muuseumikogu täienes mitmete sadade esemete, fotode ja dokumentidega. Saadud materjali abil on kavas koostada veel mitu näitust teemadel ristimine, leerid, pulmad.

Viljandi muuseum tänab kõiki, kes muuseumisse infot ja materjale tõid ning loodame ka edaspidisele meeldivale koostööle avalikkusega. Mälestusesemed ja lood kallitest inimestest säilivad muuseumikogudes kauem ning tänu annetatud esemetele ja infole saame koostada huvitavaid ning sisukaid näitusi ja talletub vajalikku teavet meie minevikust. Nõnda võib öelda, et kogumisaktsioon oli edukas nii muuseumile kui ka annetajatele. Suur tänu kõigile!

Vt ka Sakala artiklit: Kogumisaktsioon tõi muuseumile hindamatut vara.


Johan Laidoneri plats 10, 71020 Viljandi · info@muuseum.viljandimaa.ee · tel 433 3316, 433 3663, 433 3664 OK Interactive