Viljandi Muuseum - Uudised - Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks 
Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks
08-02-2018

EV100 otsimismäng
Muuseum pakub vabariigi 100. sünnipäeva eel võimalust pöörata pilk ajalukku oma teadmisi mänguliselt proovile pannes. Selleks on loodud kaks otsimismängu, millest ühele saab vastused muuseumist ja teisele linnaruumist. Mõlemad mängud puudutavad vabariigi loomisaega ja tolleaegset Viljandit. Otsimismängu lehed saab muuseumi kassast. Õigesti vastanute vahel loosime 24. veebruari õhtul välja muuseumi kirjastatud raamatuid.

Iseseisvuspäeva giidituur muuseumis
24. veebruaril kell 11 on võimalik osa saada tähtpäevale pühendatud ringkäigust muuseumis giid Heli Grosbergi juhtimisel. Palume osaleda soovijatel registreerida meiliaadressil liina.roht@muuseum.viljandimaa.ee või telefonil 433 3316.

Näitus „Vabariigi ootuses“
Eesti Ajaloomuuseumi rändnäitus annab ülevaate asjaoludest ja sündmustest, mis viisid Eestimaa rahvuskubermangu loomiseni 1917. aastal ning Eesti Vabariigi väljakuulutamiseni 1918. aasta veebruaris. Näituse lisateave.

Viljandi muuseumi näitusemaja on avatud teisipäevast laupäevani kell 10–17 aadressil
Johan Laidoneri plats 10. Lisateavet saab kassa telefonilt 433 3316.

Mälestuste kogumine
Viljandi muuseum ja Eesti genealoogia selts kutsuvad üles kirja panema oma Eesti Vabariigi sünni ja selle tähistamisega seonduvat pärimust oma perekonnas. Loe lisa.

Pildimäng
Fotograaf Jaan Riet on jäädvustanud 1928. aastal Viljandis ilmselt vabariigi 10. aastapäeva puhul kaetud pidulaua. Negatiivile on kirjutatud nimi Klampe. Kas oskad pakkuda, millises hoones oli see pidulaud kaetud?

EV 10. aastapäeva pidulaud Viljandis

Vaata veel teisi fotosid muuseumi Facebooki lehel. Samas saab pakkuda vastuseid, kuid neid võib saata ka alloleval meiliaadressil.