Viljandi Muuseum - Väljaanded - Viljandi Muuseumi toimetised III (2013) -
OTSI
Uudised
Näitused
Muuseumitunnid
Kogud
Teenused
Kontaktandmed
Lugemisvara
Väljaanded
Muuseumipood
Ametlik teave
Teised kohad
Tagasiside
Uudiskiri
In English


» Avaleht » Väljaanded » Viljandi Muuseumi toimetised III (2013)  

Viljandi Muuseumi toimetised III (2013)
Viimati muudetud: 09-04-2013
Muuseumi toimetiste kolmas osa „Mulgid ja Mulgimaa vanadel fotodel“ tutvustab ajaloolise Mulgimaa kihelkondi Viljandi muuseumis ja teistes Viljandimaa fotokogudes säilinud kujutiste hulgast tehtud valiku (250 fotot) ning täiendavate saatetekstide vahendusel. Tekstid on mulgi, eesti ja inglise keeles.

Kõvaköites 264-leheküljelise raamatu koostaja ja toimetaja on muuseumi teadusdirektor Ain-Andris Vislapuu. Tegemist on muuseumi viieteistkümnenda jätkväljaandega, mis varem kandis aastaraamatu nime.

Raamatu kaas

Fotod on pärit Abja muuseumi, Helme koduloomuuseumi, Karksi külamuuseumi, Mõisaküla muuseumi, Tarvastu muuseumi ja Viljandi muuseumi fotokogust ning järgmistest erakollektsioonidest: Viktor Kuld, Helju Lehesmets, Margus Mõisavald, Ly Mäemurd, Helvi Palusaar, Tõnu Parmakson, Felix Priimägi, Sirje Rist, Kalle Räästas, Imbi-Sirje Torm, Peeter Vabrit, Jaan Vali, Heino Vares, Laine Velner ja Jüri Villemson.

Suur tänu kõigile headele kaastöölistele ja toetajatele, kelle abiga toimetiste ilmumine võimalikuks osutus! Raamatu väljaandmist toetasid: Mulgimaa Kultuuriprogramm, Eesti Kultuurkapital, Eesti Kultuurkapitali Viljandimaa ekspertgrupp, Viljandi linn, Viljandimaa Omavalitsuste Liit, Helgi Sooaru ja Helju Salumets.

Näiteid raamatu sisust...

 

Johan Laidoneri plats 10, 71020 Viljandi · info@muuseum.viljandimaa.ee · tel 433 3316, 433 3663, 433 3664 OK Interactive