Viljandi Muuseum - Väljaanded - Viljandi Muuseumi aastaraamat 2003 -
OTSI
Uudised
Näitused
Muuseumitunnid
Kogud
Teenused
Kontaktandmed
Lugemisvara
Väljaanded
Muuseumipood
Ametlik teave
Teised kohad
Tagasiside
Uudiskiri
In English


» Avaleht » Väljaanded » Viljandi Muuseumi aastaraamat 2003  

Saateks
Viimati muudetud: 23-05-2005

Hea lugeja! Sinu lugemislauale on jõudnud seitsmes Viljandi Muuseumi aasta­raamat. Loodan, et nüüdseks on juba kujunenud harjumuseks oodata igal aastal maikuu lõpul värsket Viljandi Muuseumi kogumikku. 

Milliseid põnevaid teemasid seekordsest väljaandest leida võib? Arusaadavalt on tegemist artiklitega, mis seonduvad ajaloolise Viljandimaaga. Olgu selleks põhjalik ülevaade Viljandi kihelkonna rahvarõivastest, viimastel aastatel maakonnas avastatud kiviaja asulakohtadest või kahel viimasel aastal Viljandi ordulinnusel ning Musumäel toimunud arheoloogilistest kaevamistest. Põnevat lugemist ja uusi fakte pakub lugu Vend Vahindrast. Laiema teemakäsitlusega on kirjutis naivistliku kunsti taastulemisest. Seeria Vabaduse Risti vendadest on sedapuhku jõudnud Suure-Jaani kihelkonda. Huvitavad mälestused Viljandi linna 700. juubeli tähistamisest ja lustakad lood endisaegsest Viljandist peaksid sobima lahedamat lugemist armastavatele ajaloohuvilistele. Esitatakse ka ülevaade Viljandimaa väikemuuseumidest.

Aastaraamatust leiab mõistagi ülevaate Viljandi Muuseumi töödest-tegemistest 2003. aastal, maakonna muuseumide põhiandmed  ning Viljandimaa koolinoorte kodu-uurimiskonverentsile esitatud tööde nimekirja.

Käesolev kogumik ilmus tänu headele abilistele nii kaugelt kui lähedalt. Südamlikud tänusõnad ütleme Ingrid ja Harry Rennatile Ameerika Ühendriikidest, Helgi Sooarule ja Helju Salumetsale Kanadast, Harald Nurgale Rootsist, Eesti Kultuurkapitalile, Viljandimaa Omavalitsuste Liidule ja Viljandi Linnavalitsusele.

Tänu kõigile kaasautoreile ning toetajaile!


Lugupidamisega

Jaak Pihlak,
Viljandi Muuseumi direktor
28. mail 2004


Johan Laidoneri plats 10, 71020 Viljandi · info@muuseum.viljandimaa.ee · tel 433 3316, 433 3663, 433 3664 OK Interactive