Viljandi Muuseum - Näitused - Ajutine näitus - Toimunud näitused -
OTSI
Uudised
Näitused
Muuseumitunnid
Kogud
Teenused
Kontaktandmed
Lugemisvara
Väljaanded
Muuseumipood
Ametlik teave
Teised kohad
Tagasiside
Uudiskiri
In English


» Avaleht » Näitused » Ajutine näitus » Toimunud näitused  

Lossi Gild X
Viimati muudetud: 03-06-2016

Muuseumi näitusetoas 3.–31. maini 2016

Lossi Gild X

Lossi Gildi nime alla on koondunud seltskond tekstiilikäsitöölisi, kes tegelevad arhailiste tekstiilitöötlemisvõtete propageerimisega. Kõik gildi liikmed on omandanud rahvusliku tekstiili alase kõrghariduse TÜ Viljandi kultuuriakadeemias. Ühing sai kokku Viljandis ning samas asub ka praegune põhitegevuskoht, kuid kuna liikmed elavad erinevais Eesti paigus, võib gildi tegevuspaikadeks pidada ka Tallinna, Tartut, Alatskivi ja Räpinat. Gildi liikmetele endalegi ootamatult on ühingu asutamisest märkamatult möödunud kümme aastat. On paras aeg teha väike vahekokkuvõte ning tuua rahva ette valitud tööd, mis on möödunud kümnendist eredamalt meelde jäänud. 

Tegevusaja jooksul on gildi vahendusel muuhulgas valminud Tartu Ülikooli 375. aastapäeva meenekindad, Tartu mänguasjamuuseumi Teatri Kodu sisustustekstiilid, Viljandimaal asuva Männiku metsatalu magamisaida sisustustekstiilid ja hulk vaipu-sõbasid-vöid-kindaid-mütse erinevatele tellijatele. Käsitöötoodete vahendamise kõrval on teine oluline tegevusvaldkond rahvusliku käsitöö õpetamine.

Oma kaubamärgiks peab Lossi Gild kudumisvõistluse „Käi ja Koo“ korraldamist, mis toimub sel aastal juba viiendat korda. Võistlus peetakse Heimtali käsitöölaada raames, sel aastal 21. mail kell 12 Heimtali rahvamaja esisel heinamaal.

Näitust toetab Eesti Kultuurkapital ning see jääb avatuks 31. maini.

Muuseumi näitusemaja on suvehoojal avatud iga päev kell 11–18.

Vaade näitusele

Vaade näitusele

Vaade näitusele

Vaade näitusele

Vt ka näituse avamise fotod Facebookis.


Johan Laidoneri plats 10, 71020 Viljandi · info@muuseum.viljandimaa.ee · tel 433 3316, 433 3663, 433 3664 OK Interactive