Viljandi Muuseum - Näitused - Ajutine näitus -
OTSI
Uudised
Näitused
Muuseumitunnid
Kogud
Teenused
Kontaktandmed
Lugemisvara
Väljaanded
Muuseumipood
Ametlik teave
Teised kohad
Tagasiside
Uudiskiri
In English


» Avaleht » Näitused » Ajutine näitus  

Gümnaasiumiõpilaste maalilaagri tööd
Viimati muudetud: 19-06-2017

Muuseumi näitusetoas 4. maist 15. juunini 2017

Viljandi ja Võru gümnaasiumide õpilaste maalilaagri tööde näitus

Näituse avamisel

Laagri ja näituse korraldajad kirjeldavad loomeprotsessi järgnevalt.

Viljandi Gümnaasiumis on maalipraktika igasuvine kunstiga tegelemise aeg ja koht. Me õpime vaatlema loodusvorme ja värvinüansse. Natuurist maalimine on väga arendav. Iga päeva lõpus vaatame tehtu üle ja arutleme, mis on õnnestunud ja miks.

Maalilaager kestab viis päeva. Reeglina oleme suurema osa ajast olnud Viljandis ja päeva või paar väljasõidul. Oleme olnud Karksi-Nuias, Kõpus, Valmieras ja Hallistes lisaks oma kodulinnale. Viljandis on palju kauneid vaateid ja õppimiseks erinevaid maastikuvorme.

Päevaga saame tehtud reeglina kaks maali. Hommikupoolikul alati juhendamisega ja pealelõunal iseseisvalt või ka juhendajaga, sõltuvalt ülesandest. Oleme leidnud aega ka krokiijoonistusteks.

Maalilaagris on osalenud need, kes on suvel vastu võetud gümnaasiumisse ja ka värskelt kooli lõpetanud ning loomulikult vahepealsed. Õpilaste vanus on 16–19 aastat. Kogemused, millega tullakse on samuti täiesti erinevad. Päris esimese loodusvaate maalijad koos pikemate kogemustega maalijatega. Väga hästi toimib üksteiselt õppimine ja inspiratsiooni kogumine.

2016. aasta maalilaagris olid esimest korda koostööd tegemas Võru Gümnaasiumi õpetaja Merit Süving kahe õpilasega. Viljandist osales 16 õpilast. Juhendajad olid Viljandi õpetajad Monika Mändmaa ja Ene Runing.

Oleme saanud oma maalilaagrile alati projektidega toetusi ja see on seotud näituste korraldamisega, sest avalikkusel on seeläbi võimalus osa saada meie tegemistest. Seekordne näitus rändab, sest järgmisest suvest ühineb Võru ja Viljandiga veel Jõgeva gümnaasium. Esimene väljapanek märtsis oli Betti Alveri muuseumis ning aprillis olid suvised pildid näitusel Võru raamatukogus. Viljandis üles seatud väljapanek on kõige rohkearvulisem. Tegemist on õppeprotsessis valminud töödega, aga need on väärt näitusel esitamist, ehkki mõned on valminud vaid kahe-kolme tunniga.

Senised maalilaagrid on alati olnud vihmaga võidu maalides ja leidlikkust kasutades vesist ilma trotsides ning alati väga heatujulised.

Näituse avamisel

Ootame kõiki maalides talletatud meeleolust osa saama!

Muuseumi näitusemaja on maist augustini avatud iga päev kell 11–18.


Johan Laidoneri plats 10, 71020 Viljandi · info@muuseum.viljandimaa.ee · tel 433 3316, 433 3663, 433 3664 OK Interactive