Viljandi Muuseum - Näitused - Ajutine näitus - Toimunud näitused -
OTSI
Uudised
Näitused
Muuseumitunnid
Kogud
Teenused
Kontaktandmed
Lugemisvara
Väljaanded
Muuseumipood
Ametlik teave
Teised kohad
Tagasiside
Uudiskiri
In English


» Avaleht » Näitused » Ajutine näitus » Toimunud näitused  

Lapse põli
Viimati muudetud: 15-08-2013

Muuseumi näitusetoas 5. aprillist – 11. augustini 2013

Lapse põli

Näitus kajastab 1970. aastate laste elu alates sünnist kuni koolini. Väljapanek pöörab tähelepanu tolleaegsele laste riietusstiilile ja lasteasjadele, väärtustab esemetega seotud mälestusi ning innustab peresid laste asju alles hoidma. Ruumist leiab midagi tuttavat iga 30–45-aastane inimene, kes ise on samasuguseid riideid kandnud ja selliste mänguasjadega mänginud ning ka selle põlvkonna laste emad-isad. Noorematele annab see näitus ettekujutust, kuidas meie väljanägemine ja mängud on ajas muutnud.

Vaade näitusele

Vt lisaks pildigaleriid Facebookis...


Näituse sünni taga on Viljandis elav noor pere, Kiti ja Peedu Põld, kellele kuulub hulgaliselt lasteriideid ja -esemeid aastatest 1970–1985. Näitus valmis perekond Põllu erakogu põhjal ning on hea näide sellest, kuidas muuseumi näitused võivad sündida kohalike elanike abiga.

Näitusega seoses kogusid õpilased näitusel vaadeldava perioodi lapsepõlvemälestusi, mille paremikku näitusel lugeda saab. Kokku laekus kolme kooli kolme õpetaja õpilastelt neliteist tööd.

Näituse kuraator on muuseumi pedagoog-projektijuht Liina Roht. Eesti Rahva Muuseumi omakultuuride osakonna korraldatud maakonnamuuseumide omanäituse projektide konkursi võitjana sai muuseum kasutada kutselise kujundaja abi. Näituse kujundaja, Eesti Kunstiakadeemia ja Tartu Kunstikooli haridusega kujunduskunstnik ja graafiline disainer Teele Puusepp on osalenud mitmel ühisnäitusel, sealjuures olnud nendest kahel ka kuraatori rollis.
Näituse vormistamisel andis abi ka teater Ugala.

Täname kõiki osalejaid ja abistajaid!


Näituse plakat


Johan Laidoneri plats 10, 71020 Viljandi · info@muuseum.viljandimaa.ee · tel 433 3316, 433 3663, 433 3664 OK Interactive