Viljandi Muuseum - Näitused - Ajutine näitus - Toimunud näitused -
OTSI
Uudised
Näitused
Muuseumitunnid
Kogud
Teenused
Kontaktandmed
Lugemisvara
Väljaanded
Muuseumipood
Ametlik teave
Teised kohad
Tagasiside
Uudiskiri
In English


» Avaleht » Näitused » Ajutine näitus » Toimunud näitused  

Catherine Zaripi ja Anne Linnamäe ühisnäitus „Sajand“
Viimati muudetud: 07-03-2017

Muuseumi näitusetoas 20. jaanuarist 4. märtsini 2017 lasteraamatute illustraatorite

Catherine Zaripi ja Anne Linnamäe ühisnäitus „Sajand“

Mõlemad illustraatorid on põlvkonnakaaslased, kes tähistasid hiljuti 50. juubelit. Näituse pealkiri „Sajand“ sündiski kunstnike juubelite liitmisel. Lisaks sünniaastale ühendavad neid ka õpingud Eesti Kunstiakadeemias, mille mõlemad lõpetasid 1995 – Anne Linnamäel oli erialaks graafika, Catherine Zaripil aga keraamika. Ühine etapp nende eluloos on olnud ka pikaajaline töötamine kirjastuses Avita, Catherine Zarip suuremalt jaolt peakunstnikuna ning Anne Linnamägi kujundaja ja kunstnikuna. Sestap on nende käe all ja nende loominguga ilmunud terve rida Avita õpikuid ja töövihikuid.

Õpperaamatute juurest jõudsid Zarip ja Linnamägi aga hoopis lasteraamatute illustreerimise juurde. Kui algusaastatel oli kunstnike stiil üsna sarnane, siis aja jooksul on mõlemad oma käekirja leidnud ja oma teed läinud. Catherine Zaripi tööd on muutunud lakoonilisemaks ja dekoratiivsemaks, Anne Linnamäe pildid võluvad pehme koloriidi ja leebe meeleoluga. Mõlema loomingut iseloomustab siiski piltidest kiirgav soojus ja armsus.

Vaade näitusele

Näitus koostati Eesti Lastekirjanduse Keskuses augustis 2016.

Näituse avamimine oli 26. jaanuaril 2017 kell 12.


Johan Laidoneri plats 10, 71020 Viljandi · info@muuseum.viljandimaa.ee · tel 433 3316, 433 3663, 433 3664 OK Interactive