Viljandi Muuseum - Väljaanded - Viljandi Muuseumi aastaraamat 2004 -
OTSI
Uudised
Näitused
Muuseumitunnid
Kogud
Teenused
Kontaktandmed
Lugemisvara
Väljaanded
Muuseumipood
Ametlik teave
Teised kohad
Tagasiside
Uudiskiri
In English


» Avaleht » Väljaanded » Viljandi Muuseumi aastaraamat 2004  

Saateks
Viimati muudetud: 23-05-2005

Viljandi Muuseumi kaheksas aastaraamat on jõudnud lugejateni. Usutavasti võib Viljandi maakonna ajaloost huvituja leida siit väärilist lugemist.

Raamatu autoriteks on seekord meie muuseumi teadurid, Tartu Ülikooli õppejõud, Eesti Rahvusraamatukogu ja Tartumaa Muuseumi teaduslikud kaastöötajad ning harrastusajaloolased ja muinsuskaitsjad.

Mida siis pakume? Nii nagu pealkirjadest näha, on artiklid enamasti seotud Viljandimaaga. Siin on Suure-Jaani kihelkonna rahvarõivaste lugu, ülevaade muuseumi väärtuslikust eestikeelse vanaraamatu kogust, kirjutised Eesti arheoloogiakollektsioonide minevikust ja tänapäevast, Viljandi Musumäe kaevamistest 2004. aastal ja Viljandimaa varauusaegsetest peaehetest, artikkel tehnikateadlasest professor Friedrich Dreyerist, analüüs Viljandi kommunistide tegemistest-toimetamistest 1924. aasta 1. detsembri mässu ajal, Halliste kihelkonnaga seotud Vabaduse Risti vendade elulood ning mälestused 1941. aasta Karjakülast.

Mõistetavalt saab aastaraamatust ülevaate ka Viljandi Muuseumi töödest- tegemistest 2004. aastal. Lisatud on Viljandimaa koolinoorte kodu-uurimiskonverentsile esitatud tööde nimekiri. Samuti leiab põhiandmed maakonna väikemuuseumide ja mõningate erakollektsioonide kohta.

Käesolev kogumik ilmus eelkõige tänu headele abilistele nii kaugelt kui ka lähedalt. Siirad tänusõnad ütleme Ingrid ja Harry Rennatile Ameerika Ühendriikidest, Helgi Sooarule ja Helju Salumetsale Kanadast, Harald Nurgale Rootsist, Ernst Theodor Jürgensile Saksamaalt, Viljandimaa Kultuurkapitalile, Viljandimaa Omavalitsuste Liidule, Viljandi Linnavalitsusele ja Rahvakultuuri Arendus- ja Koolituskeskusele.

Täname kõiki kaasautoreid ning toetajaid!


Lugupidamisega

Jaak Pihlak,
Viljandi Muuseumi direktor
27. mail 2005


Johan Laidoneri plats 10, 71020 Viljandi · info@muuseum.viljandimaa.ee · tel 433 3316, 433 3663, 433 3664 OK Interactive