Raamatu „Eesti ohvitser ‒ langenud Vabadussõjas“ esitlus

Laupäeval, 28. novembril kell 12 esitleb Jaak Pihlak Viljandi muuseumi lugemissaalis oma raamatut „Eesti ohvitser ‒ langenud Vabadussõjas“.

Monograafia annab ülevaate Vabadussõjas langenud Eesti rahvaväe ohvitseridest ja 1. detsembril 1924 kommunistlike mässajate tapetud Eesti sõjaväe juhtidest, lisaks kindralmajor Johan Undist, kes suri tõenäoliselt kommunistliku mõrtsuka atentaadis saadud vigastustesse sügaval rahuajal. Koguteose üldosas käsitletakse ohvitseride päritolu, hariduse ja Vabadussõjaga seonduvaid üksikasju ning esitatakse kokkuvõte nende langemise, matmise ja mälestuse jäädvustamise kohta. Raamatu mahukam osa on ohvitseride elulood, millele on lisatud tollases perioodikas ilmunud kirjutised nende langemisest või matusetalitusest. Teos on illustreeritud arvukate fotodega, millest paljud avaldatakse esimest korda. Lisatud on kasutatud allikate, kirjanduse ja perioodika loend, samuti kohanimede võrdlus ning ingliskeelne lühikokkuvõte.

Raamatu „Eesti ohvitser ‒ langenud Vabadussõjas“ kaas

Kõvaköide 30 cm, 328 lk
ISBN 9789949928682
Hind 15 € (müügil alates 28.11.2020)

Raamatu kirjastasid Viljandi Muuseum ja Viljandimaa Muinsuskaitse Ühendus. Toimetaja oli Ain-Andris Vislapuu, keeletoimetaja Maarja Möldre, kokkuvõtte inglise keelde tõlkija Ann Kuslap, kujundaja ja küljendaja Herki Helves. Väljaandmist toetas Eesti Sõjamuuseum.

Muuseumi lugemissaali pääseb hoovist (värav asub aadressil Lossi 14, Viljandi). Korraldajad paluvad järgida kehtestatud nõudeid seoses COVID-19 levikuga. Siseruumi üritustel palume kanda maski.