Seiklusmäng „Ajahäkkerid“

10. oktoobril algab üle-eestiline laste ja noorte muuseumifestival „Avatud mänguväljad“. Viljandi muuseum ootab kuni 25. oktoobrini 6–11-aastasi lapsi mängima festivali nutimängu „Ajahäkkerid“, mis viib seiklema nii muuseumi kui ümbritsevasse linnaruumi.

laste ja noorte muuseumifestival „Avatud mänguväljad“
Laste ja noorte muuseumifestival „Avatud mänguväljad“

Viljandi on kui üks muinasjutt. Siin on seitsme maa ja mere taha ulatuv maaliline järv, sõdadest räsitud ordulossi varemed, millesse talletatud õnnesõrmejäljed, tornikell, mille aeg kunagi ei peatu ning haldjametsad, kus on pelgupaiga leidnud siilid, rebased, öökullid ja teised targad metsaasukad. Mängurajal juhatavad teed muinasjuttudest tuttavaid linnud ja loomad, kes jagavad väikestele ajaränduritele „tarkuseteri” ning panevad neid Viljandit hoopis teise pilguga vaatama. Kus ja kelle juures aeg peatub, saab teada mängima asudes.

Mängurada saab läbida nutitelefoni abil muuseumis selle lahtiolekuaegadel teisipäevast laupäevani kella 10–17. Nutimängu saab mängida Loquizi äpiga, mille saab alla laadida Google Playst või App Store’ist. Osalemine muuseumipiletiga.

Muuseumifestivalil loositakse kahel korral ka auhindu. Esimesel loosimisel saavad osaleda mängijad, kes märkavad muuseumis mängu käigus Lasteekraani multifilmidest tuttavaid tegelasi, teevad nendest fotod ja saadavad need lasteekraan.ee lehelt võistlusele. Teisel loosimisel osalevad need, kes on 10.–25. oktoobrini mängu „Ajahäkkerid“ läbinud ja kellele on muuseumist saadud festivalipassi löödud tempel.

„Avatud mänguväljad“ on sügisene muuseumifestival, mil muuseumid ootavad külla lapsi ja noori, et tutvustada ühise peateema kaudu oma näitusi. Festivali korraldavad muuseumid ja Elamusõppe labor. Lisateave: avatudfestival.ee

Olete oodatud!