Merefotode näitus

26. märtsist on Viljandi muuseumi näitusetoas avatud Birgit Vaarandi fotonäitus „Mitmepalgeline meri“. Fotolõuendile trükitud mereäärsed vaated on üles võetud vahemikus 2014–2018 erinevatel aastaaegadel ja erinevates paikades.

Vergi majakas. Birgit Vaarandi foto
Vergi majakas. Birgit Vaarandi foto

Autor on öelnud, et teda ajendas merest näitust tegema armastus selle avaruse ja mitmepalgelisuse vastu, mis on võrsunud pikkadest mere ääres veedetud suvedest. Fotograafiaga on Birgit Vaarandi tegelenud juba lapsest saati, kuid tõsisemalt viimase kümne aasta jooksul. Umbes sama kaua on ta pildistamisel kasutanud digitaalset peegelkaamerat. 2015. aastal tunnistati tema must-valge kategooria foto Looduse Aasta Foto peaauhinna Tantsiva Hundi vääriliseks. Ka järgmisel aastal sai tema töö samal fotovõistlusel žürii tunnustuse osaliseks.

Birgit Vaarandi näitus on osa EV100 kingiprogrammist. Näitust on seni saanud vaadata Tartus, Tallinnas, Rakveres ja Võsul. „Mitmepalgeline meri“ jääb Viljandi muuseumis avatuks 25. maini 2019. Seejärel saab seda näha Jõgeval Betti Alveri muuseumis.

Näitusefotosid saab ka osta, hinnakirjaga saab tutvuda muuseumi kassas.