Näitus „Lions Klubi Viljandi Ellips 20″

5. juunist saab muuseumi teisel korrusel tutvuda heategevusorganisatsiooni Lions Klubi Viljandi Ellips ülevaatenäitusega. 30. aprillil 2021 täitus klubi asutamisest 20 aastat ja näitus on pilguheit nende aastate tegemistele.

Näituse eesmärk on innustada inimesi liituma Lionsi liikumisega. Aeg on meie suurim väärtus ja seepärast on väga tähtis, kuidas me seda kasutame. Tehes kedagi õnnelikumaks, muutume ka ise õnnelikumaks.

Välja on pandud klubi esemed, Lionsi liikumise meened ja sümboolika ning antakse lühike ülevaade Lionsi liikumisest Eestis. Vaadata saab liikumise kõrgeimat autasu LCI Ambassador of Good Will – Lionsi klubide rahvusvahelise liidu hea tahte saadik. Selle autasu pälvis Kalle Elster, Lionsi maailmaorganisatsiooni rahvusvaheline direktor ja juhatuse liige 2012–2014. Praegu on ta LCI endine rahvusvaheline direktor, protokolliliselt on see piirkonna kõrgeim aste. Näha saab kuberner 2016/2017 Raivo Kokseri kogutud Lionsi märke ja vimpleid laiast maailmast ning kuberner 2008/2009 Liis Klaari pintsakut. Näitust ilmestab videomeenutus Lions Klubi Viljandi Ellips asutamisest aastal 2001 ja slaidiesitus mitmel pool maailmas toimunud sündmustel tehtud fotodest.

Näituse pani kokku Lions Klubi Viljandi Ellips ja kujundas kunstnik Mare Hunt. Tekstid toimetas Maarja Möldre, fotode autorid on Ülar Mändmets, Elmo Riig, Jaano Põlme, Veikko Vilen ja paljud teised.

Näitus on avatud 26. augustini 2021. Viljandi muuseumi näitusemaja on avatud teisipäevast laupäevani kella 10–17.

Näitus „Lions Klubi Viljandi Ellips 20″

 

Lisateave: Terje Praks
LC Viljandi Ellips president 2020/2021
e-post: lc.viljandi.ellips(ä)gmail.com