Ennistatud ehete näitus

8. veebruarist saab Viljandi muuseumis näitusel „Ennistatud ehe“ tutvuda TÜ Viljandi kultuuriakadeemia pärandtehnoloogia üliõpilaste konserveerimispraktikumi töödega.

  • 13. veebruaril kell 16 on kõik oodatud näituse avamisele, kus antakse põgus ülevaade esitletavatest töödest.
  • 21. veebruaril kell 16 näitusel algaval kuraatorituuril käsitleb tööd juhtinud Indrek Ikkonen metallesemete puhastamise ja konserveerimise teemat põhjalikumalt. Osavõtt muuseumipääsmega.

2011. aastal avatud rahvusliku metallitöö erialal on tegeletud kohaliku pärandi, selle mustrite, vormide ning ka tehnikate uurimise ja rakendamisega. Õppetöö käigus tutvutakse rahvuslike ja kohalike pärandesemetega Eesti muuseumides. Koopiate joonistamise, tehnoloogiliste katsetuste ja museaalide konserveerimisega jõutakse lähemale vanade meistrite oskustele ja teadmistele. Selle kaudu avardub ka arusaam esemete omaaegsest otstarbest ja ilust. Neile põhimõtetele toetudes on võimalik luua vastutustundlikult esemeid, mida vajame praegusel hetkel ja mis samal ajal kannavad endas edasi ka kohalikke traditsioone ja esteetikat.

Viljandi muuseumi etnograafiakogu esemetega tegid konservaatori tööd Kaie Konsap, Reet Kandimaa, Meelika Hainsoo, Tiina Kull, Meelis Merila, Elina Randoja, Gert Evert, Alvar Umb, Eesi Rosenberg, Reelika Ilves, Kadri Nugis ja Indrek Ikkonen.

Väljapanek on muuseumi näitusetoas avatud 8. veebruarist 30. märtsini 2024. Muuseum ootab külastajaid teisipäevast laupäevani kella 10–17.

Plakat