Koolivaheaja huvipäev tutvustab eksootilisi vilju

Kolmapäeval, 26. aprillil kell 12 algaval huvipäeval tutvustab muuseumis eksootilisi vilju laiast maailmast Tallinna Botaanikaaia metoodik Krista Kaur.

Maailmas leidub erineva suuruse, kuju ja värvusega vilju. Esineb nii paeljaid, silinderjaid, kerajaid, torujaid kui tiibjaid. Mõned viljad on pikkade lennukarvadega, mõned aga meenutavad propellereid. Sageli on taimede viljad hea maitse või meeldiva lõhnaga ning tänu sellele on need leidnud tee lõhnaõli sisse või toidulauale. Kui väiksed on aga pisimad ja kui kaalukad raskeimad viljad? Mängulisel huvipäeval arutame, miks taimedel on vaja vilju, uurime nende mitmekesisust ja levikuviise, maitseme, nuusutame, mõõdame ja kaalume vilju ning lahendame töölehti. Huvipäev kestab 90 minutit.

Huvipäevale ootame lapsi alates 8. eluaastast. Osalemissoovist palume teada anda e-posti aadressil haridus@muuseum.viljandimaa.ee (osaleja ees- ja perekonnanimi, lapse vanus ning lapsevanema kontaktandmed). Registreerimisega kinnitab lapsevanem, et lapsel ei esine allergiaid ja ta võib huvipäeval pakutavaid puuvilju maitsta.

Osalemine muuseumipääsmega (2 €/4 €).
Korraldamist toetab Viljandi linnavalitsus.

Kohtumiseni muuseumis!

Plakat viljade huvipäev