Avatud mänguväljade otsimismäng

Muuseum kutsub 12.–26. oktoobrini 4–9 aasta vanuseid lapsi ühes perega osalema laste ja noorte muuseumifestivali „Avatud mänguväljad“ otsimismängus „100 tähtsat asja“. Mängujuhise saab muuseumi kassast. Osalemine muuseumipiletiga. Näitusemaja on avatud teisipäevast laupäevani kell 10–17.

Juba viiendat korda peetava festivali selle aasta pealkiri „Keeruta ja lennuta!“ tõukub laulu- ja tantsupeo aastast, kuid muuseumid avavad teemat eripalgeliselt ja loominguliselt. Festivalist võtab osa 19 muuseumit ja raamatukogu üle Eesti.

Viljandi Muuseum lööb festivali paralleelprogrammis kaasa 2018. aastal koostatud mängujuhisega, kus väikesed muuseumisõbrad viib mängulisele avastusretkele muuseumi vapilind öökull. 150 aasta vanuse laulupeo traditsiooniga saab aga tutvuda Eesti Ajaloomuuseumi ja Viljandi Muuseumi koostöönäitusel „Päris ja prii: 200 aastat talurahva vabastamisest Liivimaal, 150 aastat esimesest laulupeost”. Laulupeole pühendatud vitriin sisaldab muuhulgas esimese üldlaulupeo rinnamärki, erinevate juubelipidude noodivihikuid ning kaela- ja rinnaehteid.

Festivali „Avatud mänguväljad“ korraldab MTÜ Elamusõppe labor koostöös Tallinna Linnamuuseumiga.

Lisainfo: www.avatudfestival.ee

FB: Avatud mänguväljad

Instagram: #avatud_manguvaljad

Avatud mänguväljade graafika