Muuseumiöös on mustreid

Täname kõiki kohaletulnuid!

2019. aasta muuseumiööl külastas Viljandi Muuseumi 912 inimest, neist 627 täiskasvanut ja 285 last. Lisaks 3 koera. Fotomeenutus Facebookis.

Helilooja Mart Saare majamuuseumi Hüpassaares külastas 32 inimest, sh 7 last.


18. mail peetakse taas üle-euroopalist muuseumiööd, mis Eestis kannab seekord pealkirja „Öös on mustreid“. Programmis osalevad mäluasutused avavad muuseumiööl oma uksed kell 18–23 ning sissepääs on tasuta.

Viljandi Muuseumis ootab avastamist ajamustritest rikas püsinäitus, mille kohta saab täita otsimismängu (lehe saab muuseumi kassast). Eksponaatide kohta jagavad teavet muuseumi kuraatorid.

Laste ja teiste soovijatega joonistame ja värvime erinevaid mustreid, millest valmivad kas rinnamärgid või külmkapimagnetid (märgi valmistamine maksab 1 €).

Näitusetoas on avatud Birgit Vaarandi fotonäitus-müük „Mitmepalgeline meri“ ja teisel korrusel on vaatamiseks Vello Liivi fotonäitus „Kevadseened“ ühes väljapanekuga kevadpüha teemal.

Muuseumipood pakub Anu Raua loodud mustriloomi.

Viljandis on muuseumiööl avatud veel: Vana veetorn, Kondase keskus, Lennukitehas, R. Paul Firnhaberi kodugalerii-muuseum Imagi.

Viljandimaal on avatud: Abja muuseum, Heimtali muuseum, helilooja Mart Saare muuseum Hüpassaares, heliloojate Kappide muuseum Suure-Jaanis, Mõisaküla muuseum, Suure-Kõpu mõis ja Sürgavere ilmaradari torn (vajalik eelregistreerimine).

Vaata lisa: www.muuseumiöö.ee

Muuseumiöö 2019