Muuseumis kõneldakse vaimsest pärandist ja arheoloogiast

Viljandi muuseumis tuleb 10. septembril vaimse pärandi päev ja 11. septembril arheoloogia teabepäev. Osalemine on tasuta, kuid vajalik on eelnev registreerimine.

Vaimse pärandi päev

Vaimse pärandi päev
Vaimse pärandi päeva plakat

10. septembril kella 11–16 kestev päev peetakse koostöös Eesti Rahvakultuuri Keskusega. Kõneleme elava pärandi rollist, tähendusest ja mitmekülgsusest meis ja meie ümber, vaatame Eesti vaimse kultuuripärandi nimistut tutvustavat rändnäitust „Pärand elab!“, teeme sissevaate Mulgimaa elava pärandi näidete uurimisse ning avame vaimse pärandi ukse jutuvestmise töötoas.

Vaimse pärandi päeval esinevad Eesti Rahvakultuuri Keskusest Leelo Viita, Epp Tamm, Maili Metssalu ning Piret Leskova MTÜst Loomise Maailm ja Mulgi Ukuvakk. Lisateave ja registreerimisvorm on veebilehel rahvakultuur.ee/2020/07/09/vaimse-parandi-paev-parand-elab-viljandi-muuseumis.

Näitust „Pärand elab!“ saab Viljandis külastada 26. septembrini teisipäevast laupäevani kell 10–17, Johan Laidoneri plats 10. Edasi liigub näitus Pärnumaale Seljametsa Rahvamajja.

Arheoloogia teabepäev „Näed seda, mida tead!“ 

Arheoloogia teabepäev 11.09.20
Arheoloogia teabepäeva plakat

11. septembril kell 15 algaval teabepäeval tutvustatakse Viljandimaa arheoloogilisi uuringuid, antakse ülevaade hobiotsijate uuematest leidudest ning näidatakse põnevaid museaale Viljandi muuseumi arheoloogiakogust.

Kava
15.00 Arheoloogilised uuringud Viljandimaal, Heiki Valk
15.45 Hobiotsijate leiud 2019–2020, Maria Smirnova
16.30 Põnevaid leide Viljandi muuseumi arheoloogia­kogust, Ain-Andris Vislapuu

Euroopa muinsuskaitsepäevade raames peetavat päeva korraldavad Muinsuskaitseamet ja Viljandi Muuseum. Osalemisest palume teada anda e-posti aadressil haridus@muuseum.viljandimaa.ee


Mõlemast päevast ootame osa saama kogukondade esindajaid, mälu- ja haridusasutuste töötajaid, noori, kultuurist, pärandist ja ajaloost huvitatuid. Sissepääs mõlemale sündmusele on prii, kuid kohtade piiratud arvu tõttu palume oma osalemisest kindlasti teada anda.

Oleme tänulikud, kui hoiate muuseumis liikudes üksteisega mõõdukat distantsi. Kui olete haigestunud või tunnete end haigena, olete kokku puutunud välismaalt saabunud või haigustunnustega isikuga, siis ei ole muuseumi külastus ohutu ega lubatud.