Tule muuseumi südameid otsima!

Reedel, 14. veebruaril pakume sõbrahinnaga muuseumikülastust ja laupäeval, 15. veebruaril kell 11–13 kutsume esemetelt südameid otsima ja meisterdama.

Armastusele ja sõprusele pühendatud päeval, 14. veebruaril saab muuseumis südameid otsida sõbrahinnaga – kahele sõbrale kehtib sissepääs ühe pileti hinnaga. Juhul kui üks sõpradest on sooduspileti saaja, tasutakse kahe peale täispileti hind (4 €). Püsinäitusele lisaks saab külastada näitust „Viljandi motiiv“, mis tutvustab Viljandist pärit, siin elanud ja tellimustöid täitnud kunstnike loomingut muuseumi kunstikogus. Muuseum on avatud kella 10–17.

Laupäeval, 15. veebruaril kell 11–13 tegeleme muuseumis südameasjadega – otsime südameid muuseumi püsinäituselt, loome ise mustreid ning Eesti rahvajutu aastast ajendatult oleme sisse seadnud lugemisnurga, kus saab lugeda erakordseid lugusid sõprusest loomariigis. Osalemine muuseumipiletiga.

Armastuse sümboliks on punase roosi kõrval peetud südame kujutist. Südamekujulist märki kui sümbolit on kasutanud kõik tähtsamad kultuurid. Ka Eesti rahvuslikus käsitöös võib kohata südame motiivi nii tarbeesemetel, ehetel kui tekstiilil.

Südamekujuline karp etnograafiakogus, VM 10658:1 E
Südamekujuline karp etnograafiakogus, VM 10658:1 E