Kaisukarude sünnipäev 1. juunil

Meil kõigil olnud kaisukaru, kes on meiega lapsepõlves jaganud rõõme ja olnud seltsiks, kui meel on kurb. Viljandi Muuseum ja Viljandi Linnaraamatukogu kutsuvad lastekaitsepäeval KAISUKARUDE SÜNNIPÄEVALE, et üheskoos tähistada kaisukaru ehk teddy bear’i 120. sünnipäeva ja pruunkaru aastat.

Sünnipäevapeod toimuvad muuseumis 1. juunil igal täistunnil kell 10, 11 ja 12. Ootame osa saama lasteaialapsi ja algklasside õpilasi. Lastel palume kaasa võtta oma kaisumõmmid.

Kava

  • Uudistame raamatuid, kus peategelasteks on karud.
  • Saame teada põnevat 120-aastase kaisukaru kohta.
  • Teeme tutvust tänavuse aasta looma pruunkaruga.
  • Meisterdame ja lahendame mõistatusi.
  • Sünnipäevapidu lõpeb magusa üllatusega.

Kehtib muuseumitunni pääse 3 € laps/õpilane.
Grupi suurus kuni 25 inimest.
Info ja registreerimine: haridus@viljandimuuseum.ee

Rahvusvaheline kaisukarupäev on tähtpäevade kalendris 1980. aastast, kui heategevusorganisatsioon Kogu Maailma Head Karud kuulutas Ameerika Ühendriikide presidendi Theodore Roosvelti sünnipäeva, 27. oktoobri rahvusvaheliseks kaisukarupäevaks. Just Roosevelti järgi nimetas üks mänguasjatootja kaisukaru teddy bear’iks, sest ta keeldus jahil tapmast selleks kinni püütud karu. Päeva eesmärk on mänguloomade kaudu jagada häid emotsioone neile, kes seda vajavad.

Aasta looma (täpsemini imetajat) on valitud alates 2013. aastast MTÜ Aasta Looma eestvedamisel koostöös Eesti Terioloogia Seltsi, Eesti Looduskaitse Seltsi, Eesti Jahimeeste Seltsi, Tallinna Loomaaia, Erametsakeskuse ja Eesti Loodusmuuseumiga. 2022. aasta loomaks on valitud pruunkaru.

Plakat