Loeng keskaegsest köögist

Muuseum kutsub 30. mail kell 16 ajaloost ja toidukultuurist huvitatuid ajaloodoktor Inna Põltsam-Jürjo loengule „Keskaegne köök“. Lektor on põhjalikult uurinud Eesti söögi- ja joogikultuuri keskajal, tollal köögis tarvitatud toiduaineid ja nende päritolu.

Loengus käsitletavad teemad:

  • Kuidas tehti süüa siis, kui Euroopas ei kasvatatud veel kartulit, tomatit ega maisi?
  • Milline oli keskaja köögikultuur?
  • Kas liha oli iga päev laual?
  • Mida joodi?
  • Millega toite maitsestati?
  • Kas kahvel, lusikas ja nuga olid elementaarsed lauanõud?

Sissepääs muuseumipiletiga (4 €, 2 €) või muuseumikaardiga.

Loengut toetab Viljandi linnavalitsus.

Plakat