Muuseumiöö kutsub unistama

Laupäeval, 21. mail peetakse taas üle-eestilist muuseumiööd, pealkirjaks on tänavu „Öös on unistusi“ ning mäluasutused ja paigad on avatud kella 18–23.

Viljandis ootavad muuseumiööl külastajaid Kondase keskus, Rüki galerii, Vana veetorn, Viljandi kunstikool ja Viljandi muuseum. Viljandimaal on avatud Heimtali muuseum, helilooja Mart Saare majamuuseum, heliloojate Kappide majamuuseum ja Sürgavere radaritorn.

Muuseumiöö reklaam

Kutsume mõtlema küsimuste üle, millest unistavad kogukonnad ja inimesed muuseumi ümber ning milline võiks olla unistuste muuseum.

Viljandi muuseumis saab alates kella 18 lisaks püsinäitusele tutvuda loodusfotovõistluse „Vereta jaht 2021“ ja Viljandimaa hobipiltnik Oskar Kivisilla (1901–1945) fotonäitustega.

August Maramaa - Oskar Veldemanni karikatuur

Õhtu jooksul saavad huvilised osaleda paelapunumise õpitoas, meisterdada või joonistada õnnetoovaid lepatriinusid, millele saab kirja panna nii isiklikke unistusi kui jagada mõtteid unistuste muuseumist.

Kell 19 ja 21 saab muuseumi näitusemajas teha koos giidiga ringkäigu.

Kell 20 ja 22 kõneleb muuseumi sõprade seltsi esimees Heiki Raudla Viljandi legendaarse linnapea August Maramaa visioonidest ja unistustest.

LõngapallKülastajad saavad anda panuse Viljandi pärimusmuusika festivali kunstitoimkonna aktsiooni ja valmistada lõngajääkidest pallikesi. Kogumiskasti saab tuua ka kodus meisterdatud lõngapalle.

Avatud on muuseumipood, kust leiab väärt kirjandust ja kohalikke meeneid. Muuseumi hooviväravas Lossi tänaval turgutab külastajate maitsemeeli kella 19–21 Paulina käsitööjäätis.

 

Mart Saare majamuuseum

Muuseumi filiaal, helilooja Mart Saare majamuuseum on paik, kus sügaval looduse keskel unistused lendavad. Muuseumiööl saab teha tagasivaate helilooja elule ja loomingule, kas ise või juhendatud ringkäigul, ning kuulata muusikat. Iseseisvalt saab lisaks nautida õhtust Hüpassaare raba.

Muuseumiööl tuleb mõlemasse muuseumisse osta 1-eurone pilet (alla 8-aastased lapsed tasuta). Mart Saare muuseumis saab arveldada vaid sularahas.

Muuseumiöö korraldajad teevad tänavu koostööd heategevusfondiga Minu Unistuste Päev ja kutsuvad kõiki osalejaid tegema võimalusel annetusi, mis aitab ellu viia mõne rasket või kroonilist haigust põdeva lapse unistust.

Muuseumiöö peakoordinaator on Eesti Muuseumiühing.

Muuseumiöö on lõbus, hariv ja elamuslik. Tule ja unistame koos!