Koolivaheaeg muuseumis on pühendatud paberile ja mulgi pudrule

Eesootaval koolivaheajal kutsume lapsi muuseumisse, kus näitusemajas saab nädala jooksul mängida otsimismängu ja hoovimajas tegeleda meisterdamisega ning osaleda mulgi pudru õpitoas.

25. veebruaril saab muuseumi hoovimajas (Lossi 14) osaleda 30-minutilistes õpitubades, mis tutvustavad pikemaid õpivõimalusi:

  • Kell 13 joonistame kursiivkirja ja kujundame lühikese lause.
  • Kell 14 kujundame monogrammi, abiks kirjakujunduse raamatud
    muuseumi kogust.
  • Kell 15 teeme paberist kollaaži, teemaks Viljandimaa triibuseelik.
    Tegevused sobivad nii lastele kui täiskasvanutele. Juhendab muuseumi tegevusjuht Marge Robam.

28. veebruaril kell 11–13 on meisterdamishuvilised oodatud taimedest käsitööpaberi õpituppa. Paberi valmistamiseks kasutakse eelnevalt keedetud taimekiude, millele lisatakse meelepäraseid detaile, et paberit omapärasemaks muuta. Iga osaleja saab valmistada käsitööpabereid, millest soovi korral saab endale väikese vihiku meisterdada. Õpituba juhendab Stella Martsoo Soomaa meisterdustoast ja toetab Viljandi linnavalitsus.

2. märtsil kell 11–13 saavad lapsed ja noored proovida mulgi pudru valmistamist õpitoas, mis tutvustab Mulgimaa toidutraditsioone ja kultuuripärandit. Õpitoas saab teada, kuidas mulgi putru algselt valmistati ning kuidas mulgi puder on ajas muutunud. Lisaks õpitakse vahet tegema kruupidel ja tangudel ning uuritakse, mida uut saab veel mulgi pudrust teha ning miks on mulgi puder suure väega puder. Juhendab Piret Leskova mittetulundusühingust Loomise Maailm ning toetavad Eesti Rahvakultuuri Keskus ja Mulgi vallavalitsus

Õpitoad on sobivad lastele alates 7. eluaastast ja neis saab osaleda muuseumipääsemega (2 €/4 €), mis sisaldab juhendamist, töömaterjale ja pääsu muuseumi näitusemajja, kus saab teadmisi proovile panna koolivaheaja otsimismängus.

Lisainfo ja registreerimine haridus@muuseum.viljandimaa.ee.

Kohtumiseni muuseumis!

Koolivaheaja plakat