Viljandimaa vabadussammaste raamat

Võidupühal, 23. juunil taasavatakse Viljandimaa Vabadussõjas langenute mälestussammas. Tähtpäeva puhul ilmub Jaak Pihlaku koostatud teatmeteos „Viljandimaa Vabadussammas“, mis annab põhjaliku ja pildirohke ülevaate monumendi rajamisest, purustamisest ning aastakümneid kestnud taassünnist. Samuti on kirja pandud teiste ajaloolisel Viljandimaal ja kultuuriloolisel Mulgimaal püstitatud, hävitatud ja taastatud või teostamata jäänud Vabadussõja mälestusmärkide lood koos fotodega. Teose mahukama osa moodustavad Viljandimaaga seotud 876 Vabadussõjas langenu elulood, mida ilmestavad portreefotod, leinateated ning hauatähiste jäädvustused. Raamatust leiab ka mälestussamba taastamise heaks annetanute nimekirja. Lisatud on kasutatud allikate, kirjanduse ja perioodika loend, samuti kohanimede võrdlus ning ingliskeelne kokkuvõte.

Kõvakaaneline raamat „Viljandimaa Vabadussammas“ sisaldab 464 lehekülge. Raamatut saab osta muuseumist, kassa on avatud teisipäevast laupäevani kella 10–17. Hind muuseumipoes on 55 €.

Raamatu „Viljandimaa Vabadussammas“ kaas

Raamatu esmaesitlus (kutsetega) toimub Võidupühal, 23. juunil kell 9.45 (pärast mälestussamba avamist) Viljandi mõisahoone Schloss Fellin suures saalis Tasuja puiestee 4.