Loeng Viljandi kroonuarhitektuurist

Näituse „„Vana hea“ tsaariaeg Viljandis“ loengusarjas esineb neljapäeval, 25. novembril kell 16 arhitektuuriajaloolane Monika Eensalu-Pihel, kes annab ülevaate keisrivõimuga otsesemalt seotud arhitektuurist Viljandis.

Loeng „Kroonuarhitektuur Viljandis – hooned võimule, vaimule ja olmele“ vaatleb kohtu-, sõjaväe- ja kirikuhooneid ja teisi huvipakkuvaid ehitisi, samuti puiteeslinnu ning 19. sajandil levima hakanud tüüpfassaade.

Monika Eensalu-Pihel on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia kunstiteadlasena ja seejärel spetsialiseerunud arhitektuuriajaloo uurimisele. Fookuses on olnud Eesti tööstusarhitektuur, 1920.-1930. aastate väikekorterelamud Nõmmel, tsaariaegne militaararhitektuur Rohukülas. On pikka aega tegutsenud muinsuskaitse valdkonnas.

Loengus saab osaleda muuseumipääsmega. Muuseumi külastamisel palume esitada COVID tõend koos isikut tõendava dokumendiga ning kanda maski.

Loengu reklaam

Näitust „„Vana hea“ tsaariaeg Viljandis“ soovitame külastada enne loengut. Näitus jääb avatuks 2. aprillini 2022, muuseum on avatud teisipäevast laupäevani kella 10–17.

Näitusega kaasnevas publikuprogrammis tutvustavad asjatundjad vaadeldavat perioodi erinevast vaatenurgast. Järgmine loeng on kavas 9. detsembril kell 16, kui kunstiajaloolane Reet Mark tutvustab tsaariaegset kunsti.

Näitust toetab Viljandi linnavalitsus.