Muuseumis peab loengu ajaloolane David Vseviov

Näituse „„Vana hea“ tsaariaeg Viljandis“ loengusarjas esineb neljapäeval, 21. oktoobril kell 16 ajaloolane David Vseviov. Juttu tuleb Venemaa viimase tsaari Nikolai II aegse impeeriumi hiilgusest ja viletsusest ning põhjustest, mis viisid Vene impeeriumi hukuni.

David Vseviov on Eesti Kunstiakadeemia kunstiteaduse ja visuaalkultuuri instituudi professor. Ta on mitmete raamatute, teadus- ning esseistlike artiklite ja raadiosaatesarja „Müstiline Venemaa“ autor. Teda on tunnustatud Aadu Luukase missioonipreemiaga ning ta on pälvinud Riigi Kultuuripreemia ja Valgetähe teenetemärgi.

Loengus saab osaleda muuseumipääsmega. Kaasa võtta COVID-19 vastase vaktsineerimise või negatiivse testitulemuse tõend.

Reklaam: David Vseviovi loeng

Näitusega kaasnevas publikuprogrammis tutvustavad asjatundjad vaadeldavat perioodi erinevast vaatenurgast. Järgmisel loengul 10. novembril kell 16 tutvustab etnoloog Anu Kannike Eesti toidukultuuri arengut ja muutusi 19. sajandi viimasest veerandist kuni iseseisvusaja alguseni.

Näitust „„Vana hea“ tsaariaeg Viljandis“ saab külastada 2. aprillini 2022, muuseum on avatud teisipäevast laupäevani kella 10–17. Näitust toetab Viljandi linnavalitsus.