Heiki Raudla esitleb „Kemmerguraamatut“

Kolmapäeval, 24. mail kell 16 esitleb Heiki Raudla muuseumis enda koostatud „Kemmerguraamatut“.

Toidust, toiduvalmistamisest, söömisest ja köögist on eesti keeles välja antud sadu raamatuid. Sellele loogiliselt järgnevast tegevusest ja väljakäigust võib eesti keeles leida vaid üksikuid trükiseid. Sellega seonduv on meie kultuuris varjatud ja tabudega ümbritsetud. Viisakas seltskonnas ei kõnelda neist toiminguist otse. Öeldakse, et lähen suurele või väikesele asjale; sinna, kus keiser jala käib; lähen number ühele või number kahele. „Tualetti“ või „WC-sse“ minnakse isegi siis, kui tegemist on kõige ehtsama peldikuga.

Ajaleht The Times tegi sajandivahetusel kokkuvõtte möödunud aastatuhandest ja tualett arvati inimkonna kümne parima leiutise hulka. Keskmine inimene käib seal aastas 2500 korda. Kogu elu jooksul kulub käimlas aega mõnest kuust kuni kolme aastani.

Soomes on välja antud juba kümmekond kemmerguhuumori raamatut. Esitletava raamatu autor otsustas teemat laiendada ja pakub 392 leheküljel lisaks naljadele lugemist kemmergu ajaloost, põnevaid lugusid ja fakte, väljavõtteid ajalehtedest, peldikuluulet, aforisme ja vanasõnu.

Olete oodatud!

Heiki Raudla „Kemmerguraamat“