Kõhelugude kirjutamise võistlus

1. juunil algas laste ja noorte kõhelugude kirjutamise võistlus „Õudselt tore Viljandi!“

Viljandi vanalinn on täis õudselt toredaid maju, kuid kummitus- või muidu kõhelugusid nende kohta eriti ei leia. Mis oleks, kui teeks vanalinnas jalutamise üheskoos põnevamaks ja fantaseeriks, milline maja võiks endas peita üht põnevat ja kõhedat lugu? Selleks on vaja liikumisaastale kohaselt võtta alustuseks ette jalutuskäik Viljandi vanalinnas, valida välja inspireeriv maja, jätta meelde maja aadress ning saata see koos väljamõeldud kõhelooga võistlusele.

Viljandi Linnaraamatukogu, Viljandi Muuseum, Viljandi Avatud Noortetuba ja Ugala Teater kutsuvad kõhelugusid kirjutama Viljandi linna, maakonna ning suvel Viljandit külastavaid lapsi ja noori, kes tahavad meie kogukonda panustada ja end loominguliselt proovile panna.

Parimatest lugudest luuakse Viljandi vanalinna vürtsitav kõhelugude tuur ja tuurikaart. Valik lugudest avaldatakse ka ajakirjas Hea Laps ning autoreid premeeritakse elamusauhindadega.

Võistlusele sobiva kõheloo pikkus on kuni üks A4 lehekülg trükitud teksti.

Lugu tuleb tuua Viljandi Linnaraamatukokku (Tallinna 11/1, Viljandi) või
saata e-postile kultuurikonks@gmail.com  22. septembriks 2023.

Võistlustöid hindab žürii, kuhu kuuluvad lastekirjanik ja ajakirja Hea Laps peatoimetaja Kätlin Vainola ning Viljandi Linnaraamatukogu, Viljandi Muuseumi ja Viljandi Avatud Noortetoa esindajad.

Kõhelugude võistluse lõpetamine, tulemuste avalikustamine koos lugude ettekandmisega Ugala teatri näitlejate esituses ja parimate premeerimine toimub 14. oktoobril 2023 laste ja noorte kirjandusfestivali „Luup“ perepäeval Viljandis.

Omaloominguvõistlust toetavad Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing ja Kultuuriministeerium.

Lisainfo, võistluse tingimused, vanalinna kaardi ja töölehe leiad siit:

Lisateave: Veronika Raudsepp Linnupuu
Viljandi Linnaraamatukogu laste- ja noortetöö spetsialist
tel 433 8666
veronika.linnupuu@raamatukogu.viljandi.ee

Kõhelugude kirjutamise võistluse plakat